In English

Metsastys-kalastus.com

Kalastus

Lisää muualla verkossa:

Välttämättömästä suosituksi harrastukseksi

Verkkoa puikkarille
Verkkokalastus on monissa
muissa maissa sallittua
vain ammattilaisille.

Ammatti- ja välttämätön kotitarvekalastus on vähentynyt suuresti, kuten myös kalastuksen kansantaloudellinen merkitys ylipäätään. Silti kalastus on kasvattanut suosiotaan harrastuksena. Taloudellisen merkityksen ohi ovat kiilanneet sosiaaliset- ja viihdearvot virkistys- ja vapaa-ajankalastuksen kasvun myötä. Siinä missä vielä puolensataakin vuotta sitten kokonaisten perheiden toimeentulo saattoi nojata isolta osalta kalastukseen, niin nykyään ajetaan 1000 kilometriä Lappiin onkimaan lohia, jotka vieläpä päästetään väsytyksen jälkeen takaisin. Siinäpä onkin vanhan liiton kalamiehille ihmettelemistä.

Suomi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kalastuksen harrastamiseen, verrattuna vaikkapa muihin Euroopan maihin. Täällä esimerkiksi yksityiset ihmiset saavat käyttää monissa muissa maissa vain ammattilaisille sallittuja pyyntimuotoja, kuten verkkoja. Suomessa onkiminen ja pilkkiminen ovat jokamiehenoikeuksia.

Saaliintutkiskelua talviverkoilla
Saaliintutkiskelua.

Kalastusosio käsittää ainakin aluksi vain laajat ja monipuoliset esittelyt tärkeimmistä kalalajeistamme. Jokaisesta on yleisen tiedon lisäksi pyritty kertomaan ympäristövaatimuksista, kudusta, ravinnonkäytöstä, liikkumisesta ja vuorokausirytmistä - eli kaikesta, mikä saalista tavoittelevaa kalamiestä kiinnostaa. Olen myös mahdollisuuksien mukaan pyrkinyt värittämään esittelyjä tarinoilla ja vanhoilla uskomuksilla sekä tuomaan esille joitakin erityisiä ja suosituimpia pyyntitapoja.

Mediatiedot | Sivukartta | Tekijänoikeudet | Ota yhteyttä | ©2008 Metsastys-kalastus.com