Metsästys ja kalastus @ metsastys-kalastus.com

Kokeessa: Lini-merrat

Lisää muualla verkossa:

> Achtung! Rapuja!
> Rapumertatesti
> Lisää mertoja!
> Kokeessa: Trappy-rapusyötti
> Kokeessa: Nippon rapusumppu
> Koeäyriäisiä sumpussa (YouTube)
> Tehdään itse: pullomerta
> Ravustajan kirja

Merrat:
Ruokosen rapu
050-3083255

Uutuusmerrat kokeessa

Metsastys-kalastus.com testasi perinteisessä rapukauden testissään markkinoiden uutuuden. Lini-merrat ovat hyviä käyttää, mutta ruostuvat yhdessä hujauksessa. Rapuja niillä saa kyllä.

Merrat LINI1 ja LINI3
Testimerrat.

LINI

Ns. "EVO"-malliset Lini-merrat vaikuttavat viimeistellyiltä. Ne ovat valmistettu tukevasta galvanoidusta teräslangasta ja ovat kestävän oloisia. Hintaa on reippaasti enemmän kuin esimerkiksi vastaavalla Biltema-mallilla ja halpahallimerroilla. Kivikangaskin on pysynyt pitämään Ahti-jousimertansa hinnan alhaisempana. Mallihan ei sinänsä käytännössä poikkea mitenkään halpahallimerroista.

Testissä olivat ammattikäyttöön suunnatut LINI1 ja LINI3 -merrat, joiden hinta on 9,50 e/kpl.

Merroissa on 14mm nylon-havas, materiaaliltaan sama kuin Bilteman jousimerrassa, poiketen halpahallimerroista ja Kivikankaan jousimerrasta, joissa on PE-havas. LINI1 on varustettu syöttineulalla, LINI3 tulee syöttirasian kanssa. Viimeksimainitussa nielut on pingotettu kahdeksalla tukilangalla, jonka pitäisi vaikeuttaa rapujen pyrkimyksiä vapauteen.

Käyttökokemuksia

Käsiteltävyys merroissa on hyvä. Syöttineula on mielestäni mukavampi käyttää, kuin pussit ja rasiat. Siitä ravut eivät myöskään pääse vahingossakaan mässyttämään syöttiä merran ulkopuolelta. Tyhjennys ja syötitys tapahtuu päädystä avautuvan sankaluukun kautta. Se on mielestäni kätevämpi, sujuvampi ja myös ehdottomasti kestävämpi ratkaisu, kuin vetoketju.

Testattavana oli vain muutama merta ja testausta suoritettiin varsin vaatimattoman rapukannan vedessä, joten mitään järkeviä - edes suuntaa antavia - saalistilastoja on turha esittää. Rapuja mertoihin menee: joskus yksi, joskus enemmän ja joskus ei yhtään, aivan siinä missä verrokkina pyynnissä olleisiin halpahalli- ja muovimertoihinkin.

Kuljetus ja varastointihan jousimerroissa on kokoonpainettuina erittäin kätevää.

Ruoste iskee

Ruoste iskee Lini-mertoihin todella räpsäkästi
Ruoste iskee.

Mertaan iskee kuitenkin nopsasti paha ruoste. Se ei kestä vertailua edes useampia kokonaisia kausia liotettujen halpahallimertojen kanssa. Galvanointi on jokseenkin kosmeettinen, jatkuvassa käytössä merrat alkavat saada norjankromipinnoitetta jo parissa viikossa.

Summa summarum

Ruostuminen ja kallis hinta ovat ominaisuuksia, jotka on helppo listata moitimme -sarakkeeseen. Paremmalla galvanoinnilla mallissa on ainesta, tällaisenaan romuttuminen on ruostumisen vuoksi turhan nopeaa suhteessa hintaan. Kiitämme kuitenkin hyvää käsiteltävyyttä.

Mediatiedot | Sivukartta | Tekijänoikeudet | Ota yhteyttä | ©2010 Metsastys-kalastus.com