Metsastys-kalastus.com

Kokeessa: Halti Pro -laavu

Lisää muualla verkossa:

Halti Pro -laavuteltta

Metsastys-kalastus.com testasi Haltin Pro laavuteltan. Kokemukset ovat vahvasti kaksijakoisia.

Halti Pro pystyssä
Halti Pro pystytettynä.

Tekniset tiedot

Laavukangas on hopeoitua polyesteriä teipatuin saumoin. Laavussa on pohjakangas ja etuseinälle hyttysverkko vetoketjulla sekä alaslaskettava etuseinä. Väriltään se on armeijavihreä ja kooltaan 185 x 220 x 130/70 cm. Kaksi viimeisintä lukemaa ovat korkeus etu- ja takaosasta. Laavu painaa 2,8 kg. Hinnaksi ilmoitetaan valmistajan webbisivuilla 119 euroa.

Tukiputkisarja täytyy ostaa erikseen. Setillä pienempään tilaan taiteltavia alumiiniputkia on painoa 900 g. Setille on laskettu hintaa 29,90 euron verran.

Testireissut

Laavun kanssa tehtiin kaksi erillistä noin viikon mittaista retkeä, jolloin se toimi päämajoitusvälineenä. Laavua käytettiin kuten telttaa, eli ei yövytty tulilla. Sellaisessa käytössä kipinänpolttamat supistavat käyttöikää varmasti reilunpuoleisesti, tosin mikäpä tulilla käytettävä louevaate ikuinen olisikaan? Yölämpötilat olivat reilusti alle 10 astetta C. Retkikunta koostui kahdesta aikuisesta ja yhdestä 20 kiloisesta koirasta molemmilla kerroilla.

Ruhtinaallisesti tilaa

Näkymä Halti Pro -laavun sisälle
Näkymä sisälle.

Laavu on mukavan tilava normaalissa teltassa yöpymään tottuneelle. Kahdelle henkilölle ja koiralle tilaa on ruhtinaallisesti (Laavu on suunniteltu neljälle). Tilavuus onkin huokean hinnan lisäksi laavun parhaita ominaisuuksia.

Etuosa on niin korkea, että pidempikin henkilö onnistuu riisumaan ja pukemaan laavussa ilman sen ihmeempää äheltämistä.

Käytössä

Tuote on helppo ja nopea pystyttää itsekseenkin. Katon keskiosasta lähtee yksi kiristysnaru, joka on melkoisen olennainen, ellei halua kerätä sadevettä katolle lillumaan. Pystytyspaikka on valittava siten, että em. narun saa jonnekin ylös kiinnitettyä tai sitten on käytettävä jonkunlaista keinotekoista seivästä tahi luokkipuuta.

Etuläppä ja sivuviilekkeet pitäisi olla ehdottomasti varustettu vetoketjuilla. Harvoin majoitetta pääsee pystyttämään täydelliselle tasaiselle paikalle. Etuläppää ja sivuviilekkeitä on mahdotonta kiristää pelkillä kiiloilla niin tiukasti, ettei jo melko vaatimatonkin tuuli paukuta laavua kuin isoa maahan ankkuroitua leijaa.

Laavua voi kyllä lämpimästi suositella satunaiseen perus eräilyyn. Vaativampaan käyttöön tarvitaan erilaiset majoitteet.

Mediatiedot | Sivukartta | Tekijänoikeudet | Ota yhteyttä | ©2010 Metsastys-kalastus.com